Модифіковані атмосферні гази та суміші
Упаковка морепродуктів у модифікованій атмосфері

Стримування росту мікроорганізмів
Висока активність води, нейтральне значення pH (що сприяє росту мікроорганізмів) та наявність ферментів роблять рибу та морепродукти чутливими до росту мікроорганізмів. Розщеплення білків мікроорганізмами призводить до появи неприємних запахів. Крім того, окислення ненасичених жирів у рибі з високим вмістом жиру, такіх як тунець, оселедець та скумбрія призводить до неприємного смаку та запаху. Риба, така як оселедець та форель, може прогіркнути ще до того, як буде виявлено мікробне псування.
Правильна упаковка може допомогти в боротьбі з цими проблемами. Завдяки нашому широкому портфоліо харчових газів, наші рішення BIOGON® можуть продовжити термін зберігання морепродуктів, не змінюючи їх фізичних чи хімічних властивостей та не додаючи жодних неприродних інгредієнтів. Модифікована атмосфера – це природний метод, який швидко набирає популярності в усьому світі. У багатьох випадках він також може доповнювати альтернативні методи зберігання. Наприклад, таку рибу, як тріска, камбала, пікша та мерланг, можна зберігати при 0°C вдвічі довше в модифікованій атмосфері, ніж на повітрі.
Наші модифіковані атмосфери BIOGON® для морепродуктів можуть допомогти вам:
- Збільшити продажі, задовольняючи зростаючий попит на свіжі та натурально упаковані продукти
- Подовжити термін придатності без хімікатів або заморожування
- Збільшити термін придатності в ланцюжку дистрибуції на дні або навіть тижні
- Зберегти смак, текстуру та зовнішній вигляд
- Підвищити ефективність виробництва та дистрибуції
BIOGON® для морепродуктів та риби
Ми розробили низку рішень BIOGON®, спеціально націлених на вирішення завдань, що постають перед фахівцями з риби та морепродуктів.
Наявність вуглекислого газу (CO2) в упаковці морепродуктів має сильний пригнічуючий вплив на поширені аеробні бактерії, такі як Pseudomonas, Acinetobacter і Moraxella, а також на анаеробні бактерії. При рівні CO2 вище 20% у достатньо великих об'ємах упаковки це відбувається шляхом зниження рівня pH поверхні тканини риби.
Концентрація CO₂ завжди повинна бути вище 20% і може бути підвищена до 50% для досягнення максимального продовження терміну придатності. Залежно від температури зберігання (0-2°C), ці упаковки можуть продовжити термін придатності сирої риби в лотку в плівковій упаковці на 3-5 днів.
Зазвичай ми додаємо кисень до цих сумішей, щоб уникнути зміни кольору та вицвітання пігменту в рибі та морепродуктах. Кисень має додатковий ефект пригнічення росту анаеробних мікроорганізмів, таких як Clostridium, які можуть виробляти токсини.
Ризик розмноження Clostridium в рибі, упакованій у правильній модифікованій атмосфері з коротким терміном зберігання, незначний. Якщо температура підтримується нижче +3°C (+37,4ºF), можна запобігти розвитку Clostridium. Щоб уникнути (прогоркання жирів)псуванню, ми замінюємо кисень азотом для упаковки жирної риби.