Гази та суміші в модифікованій атмосфері

Упаковка в модифікованій атмосфері для готових страв та напівфабрикатів

Натуральний спосіб зберегти якість та свіжість готових страв та напівфабрикатів за допомогою харчових газів та газових сумішей BIOGON® від Linde  
 
Модифікована атмосфера, адаптована до різних харчових продуктів

Готові продукти можуть дуже швидко псуватися в невідповідному середовищі. Це стосується, зокрема, продуктів з нейтральним значенням pH. Швидкість псування готових продуктів залежить від інгредієнтів і значно варіюється від одного продукту до іншого. Продукти з різноманітними та змінними компонентами (такі як сендвічі, паста з начинкою, салати, піца та роли) є особливо складними для зберігання. Візьмемо, наприклад, равіолі або лазанью на м'ясній основі. М'ясо псується з іншою швидкістю, ніж паста.  

Одна з інших основних проблем, пов'язаних з готовими продуктами, полягає в тому, як уникнути мікробного забруднення під час того, що часто є багатоетапним виробничим процесом. Найсерйозніші процеси руйнування спричинені ростом мікроорганізмів, окисленням та черствінням. Це призводить до прогоркання, зміни кольору та втрати смаку.  

Спираючись на наш широкий портфель харчових газів, ми розробили ряд рішень BIOGON®, спеціально орієнтованих на різноманітні потреби багатокомпонентних готових та кейтерингових страв. Ці суміші були ретельно створені, щоб найкращим чином запобігти псуванню та зберегти якість багатокомпонентних страв.   

Пакування в модифікованій атмосфері (MAP) може подовжити термін придатності готових харчових продуктів, не змінюючи фізичних чи хімічних властивостей та не додаючи жодних неприродних інгредієнтів. Це природний метод, який швидко набирає популярності в усьому світі. У багатьох випадках він також може доповнювати альтернативні методи зберігання.  

Наші модифіковані атмосфери BIOGON® для готових харчових продуктів та напівфабрикатів можуть допомогти вам:

  •  Збільшити продажі, задовольняючи зростаючий попит на свіжі та натурально упаковані продукти           
  • Подовжити термін придатності без хімікатів або заморожування          
  • Збільшити термін придатності в ланцюжку дистрибуції на дні або навіть тижні           
  • Зберегти смак, текстуру та зовнішній вигляд           
  • Підвищити ефективність виробництва та дистрибуції
BIOGON® для готової їжі та кейтерингу

Ми розробили низку рішень BIOGON®, спеціально спрямованих на вирішення проблем, що стоять перед фахівцями з кейтерингу та готової їжі.  

Співвідношення між вуглекислим газом (CO2) та азотом (N2) в упаковках готової їжі визначається головним чином вмістом вологи в продукті, а також складом їжі. Це впливає на швидкість росту мікробів, окислення та ферментативну активність.  

Наприклад, свіжа піца, що зберігається в незахисній атмосфері при температурі від 4°C до 6°C (від 39,2 до 42,8ºF), псується приблизно за тиждень. Однак BIOGON® продовжує цей термін до кількох тижнів, поєднуючи низьку концентрацію кисню (O2) з високим рівнем вуглекислого газу (CO2).  

BIOGON® також подовжує термін придатності сендвічів на 5-7 днів, якщо продукт упакований у середовище з 30% CO2 та 70% N2 при температурі зберігання 2-4°C. Це означає, що ви можете готувати сендвічі заздалегідь та працювати ефективніше вечорами та у вихідні.

Залишилися питання?

Зверніться до наших експертів - ми проконсультуємо Вас та допоможемо використовувати унікальні властивості промислових газів для вирішення ваших технологічних або виробничих завдань
Зв'яжіться з нами