Модифіковані атмосферні гази та суміші
Зберігання м'яса та птиці за допомогою BIOGON®

Переваги модифікованих атмосфер для білка тваринного походження
Продукти з м’яса та птиці особливо схильні до росту бактерій через високу активність води та вміст поживних речовин. Модифікована атмосфера може відігравати важливу роль у запобіганні забрудненню м’яса та продуктів птиці мікроорганізмами.
Завдяки нашому широкому портфоліо харчових газів, упаковка в модифікованій атмосфері (MAP) може продовжити термін придатності харчових продуктів, не змінюючи їх фізичних чи хімічних властивостей та не додаючи жодних неприродних інгредієнтів. Це природний метод, який швидко набирає популярності в усьому світі. У багатьох випадках він також може доповнювати альтернативні методи зберігання.
Наші модифіковані атмосфери BIOGON® для м'яса та птиці можуть допомогти вам:
- Збільшити продажі, задовольняючи зростаючий попит на свіжі та натуральна упаковані продукти
- Продовжити термін придатності без хімікатів або заморожування
- Збільшити термін придатності по всьому ланцюжку дистрибуції на дні або навіть тижні
- Зберегти смак, текстуру та зовнішній вигляд
- Підвищити ефективність виробництва та дистрибуції

BIOGON® для м'яса
Ми розробили низку рішень BIOGON®, спеціально розроблених для вирішення проблем, з якими стикаються фахівці з м'яса (яловичини та свинини).
Спочатку м’ясо є стерильним, але після нарізання його поверхні, воно піддається впливу навколишнього повітря, створюються умови для розвитку бактерій. Фарш, природно, піддається впливу ще більшої кількості бактерій.
Загалом, вуглекислий газ (CO2) має сильний гальмівний вплив на ріст бактерій у м'ясі та птиці. Аеробний вид Pseudomonas є найбільшою проблемою для свіжого м'яса.
Ще однією проблемою є зміна кольору, спричинена окисленням червоного пігменту в м’ясі. Щоб зберегти червоний колір, атмосфера для свіжого м'яса повинна містити підвищений рівень кисню (60-80%). Це підтримує високий рівень кисню в міоглобіні м'яса. Високопігментоване м'ясо, таке як яловичина, потребує вищої концентрації кисню, ніж м'ясо з низьким рівнем пігментації, таке як свинина.
Завдяки правильно підібраним сумішам BIOGON® практичний термін придатності м’яса в споживчій упаковці можна подовжити з 2-4 днів до 5-8 днів за температури +3,33°C (37,99°F). Якщо під час дистрибуції використовуються бар'єрна -упаковка, високий рівень CO2 може ще більше збільшити термін придатності.

BIOGON® для птиці
Ми також розробили ряд рішень BIOGON®, адаптованих до потреб переробки птиці.
Птахи дуже схильні до бактеріального псування, втрати рідини, стороннього запаху, зміни кольору та біохімічного погіршення. Стерильні тканини птиці швидко забруднюються під час процесу потрошіння.
Практичний термін придатності птиці, упакованої в модифіковану атмосферу, становить від 16 до 21 дня. Об'єм вільного простору над упаковкою повинен бути майже таким же великим, як і об'єм продукту. На відміну від червоного м'яса, птиця не зазнає незворотної зміни кольору поверхні м'яса.
Псування сирої птиці в основному спричинене ростом мікроорганизмів, зокрема, видами Pseudomonas , Achromobacter та бактерій МАФАМ. Ці аеробні бактерії ефективно пригнічуються модифікованими атмосферами, що містять CO2. Для значного продовження терміну придатності птиці необхідний рівень CO2 понад 20%.
Щоб уникнути проблем, пов'язаних з руйнуванням упаковки та надмірним протіканням сирої птиці, співвідношення газ/продукт слід збільшити, якщо використовується більш високий рівень вмісту CO2. Там, де зминання упаковки не є проблемою (наприклад, постачання оптом), рекомендується 100% CO2. Як у роздрібних, так і в оптових упаковках з модифікованою атмосферою азот використовується як інертний газ-наповнювач.